fbpx

Electric EVolution Festival, događanje koje na jednom mjestu okuplja većinu aktivnih sudionika na polju električne mobilnosti i prateće industrije, ove će se godine po prvi put održati u Splitu i to od 5. do 6. ožujka u City Center one.

Nakon prošlogodišnjeg prvog izdanja, Electric EVolution Festival će se, pored zagrebačke, predstaviti i splitskoj publici koja će tijekom prvog vikenda u ožujku moći razgledati novitete i aktualnu ponudu svih relevantnih auto-brendova i zastupnika u segmentu električnih i plug-in hibridnih vozila, kao i prateće industrije električnih vozila i opreme među kojima su i e-motori, e-skuteri te e-romobili.

Koncept festivala postavljen je u tri smjera:

  • – izlaganje aktualne ponude električnih i plug-in hibridnih vozila – automobili i e-motori, e-skuteri, e-romobili te prateće opreme
  • – stručna predavanja za građanstvo i B2B s ciljem komunikacije prednosti korištenja električnih vozila – u suradnji s Hrvatskim Telekomom i udrugom Strujni krug
  • – probne vožnje za potencijalne kupce.

“Veseli nas što ćemo projekt Electric EVolution Festivala predstaviti i splitskoj publici koja je do sada pokazala velik interes za alternativne oblike mobilnosti, a što je vidljivo i prema rezultatima natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iz 2021. godine gdje je velik dio potpora prilikom kupovine električnih vozila bio ostvaren upravo u Splitu i susjednim županijama“, izjavio je organizator festivala, Hrvoje Jelinić.

“Interes izlagača i brendova električnih vozila zaista je velik te smo ponosni što će se na prvom festivalu električne mobilnosti u Splitu predstaviti većina auto-brendova koji u svom portfelju nude električna i plug-in hibridna vozila. Među brendovima će se naći i Mercedes-EQ, Tesla, Porsche, Audi, VW, Škoda, Renault, Dacia, Peugeot, Citroen, Opel, Hyundai, KIA te Dongfeng”,  najavio je organizator festivala Ivan Reis. Na ovogodišnjem izdanju Electric EVolution Festivala u Splitu, održat će se i službene hrvatske premijere za novi Peugeot 308 Hybrid i Dongfeng Seres 3, koji će po prvi puta biti izloženi u Hrvatskoj.

S obzirom na to kako se kupci električnih vozila u Hrvatskoj i dalje u najvećoj mjeri oslanjaju na subvencije Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, posjetitelji će na licu mjesta imati priliku saznati sve detalje kako aplicirati i ostvariti subvencije prilikom kupnje električnog vozila te što ih očekuje u novom krugu poticaja najavljenih za kasno proljeće ove godine.

„Stoga, ukoliko razmišljate o kupovini električnog vozila, ovo je idealna prilika za prikupljanje svih potrebnih informacija i ponuda od strane prodajnih predstavnika na izlagačkim pozicijama unutar City Center one Split“, dodao je Hrvoje Jelinić.

Povećanjem broja električnih vozila na hrvatskim prometnicama posljednjih godina svjedočimo i razvoju infrastrukture, o čemu će posjetitelji više moći saznati od predstavnika generalnog pokrovitelja festivala  Hrvatskog Telekoma – vlasnika jedne od najvećih mreža punionica u Hrvatskoj i regiji.

„Iznimno mi je zadovoljstvo što imamo priliku podržati ovaj jedinstveni festival električne mobilnosti u Hrvatskoj, i to ne samo kao vodeći operator javno dostupnih punionica u Hrvatskoj, već i kao kompanija koja aktivno promiče održivost i smanjenje štetnih emisija. Hrvatski Telekom nudi svojim klijentima rješenje po principu ključ u ruke – od podrške pri izradi projekta i načina financiranja do postavljanja punionica i uvođenja u sustav naplate, što vlasnicima punionica omogućuje ostvarenje dodatnih prihoda i skraćenje roka otplate investicije. Širenjem mreže punionica cilj je Hrvatskog Telekoma poduprijeti rast broja električnih vozila u Hrvatskoj, kako poticanjem domaćih vozača na prelazak na električna vozila, tako i privlačenjem većeg broja turista koji koriste ovaj oblik prijevoza“, izjavila je Ivana Beli Oštarčević, direktorica sektora za razvoj i upravljanje portfeljem ICT usluga u Hrvatskom Telekomu.

Organizatori dodaju kako će se Electric EVolution Festival nakon Splita održati i u Zagrebu u terminu od 1. do 3. travnja na lokaciji City Center one West.

Uz raznoliku ponudu električnih vozila i edukativna predavanja na EEF-u bit će još mnoštvo atraktivnih sadržaja o čemu više saznajte na kanalima društvenih mreža Electric EVolution Festivala.

Newsletter

Značajni popusti i pogodnosti, svježe vijesti i korisne informacije. Jedan klik je dovoljan za upis ili ispis s newsletter liste.

Razmišljate li o kupnji električnog vozila?

Ako želite možete nam ostaviti svoju email adresu pa ćemo vas obavijestiti o popustima za kupnju EV za naše članove:

Ako želite možete nam ostaviti svoju email adresu pa ćemo vas obavijestiti o pogodnostima za vlasnike električnih vozila:

Scroll to Top