fbpx

Izašle su detaljne upute za poticaje za kupnju električnih vozila. Prijava se može odmah popunjavati, a rok za tvrtke je 7.7.2020. u 9h ujutro, odnosno za fizičke osobe 13.7.2020. u 9h ujutro kada počinje natječaj. Natječaj je po principu najbrži prst pa preporučamo da se dobro pripremite do tog datuma.

Prijave će se vršiti elektronski na sljedećoj poveznici, a već danas krenite popunjavati prijavu da ne gubite vrijeme zadnji dan na to:
https://prijave.fzoeu.hr/

Od dokumentacije ćete trebati sljedeće.

Za FIZIČKE OSOBE:

  1. Presliku osobne iskaznice
  2. Ponudu za kupnju vozila u pdf formatu.
  3. Tehničke karakteristike vozila, to može biti i katalog u pdf formatu, ali mora biti vidljiva kategorija vozila (M1, M2, N1, N2,…), vrsta pogona (električni), snaga motora, emisija CO2 (nula u vašem slučaju).

Sve to skupa treba uploadati na server, a osim tih gore navedenih dokumenata ćete popunjavati i osnovne podatke o prijavi na stranicama fonda.

Detaljan poziv možete pročitati u ovom dokumentu:
http://www.fzoeu.hr/docs/tekst_javnog_poziva_kupnja_energetski_ucinkovitih_vozila_gradanima_2020_v1.pdf

Za PRAVNE OSOBE:

  1. Popunjenu excel tablicu s ove poveznice: http://www.fzoeu.hr/docs/obrazac_podaci_o_podnositelju_i_vozilima_pravne_osobe_v1.xlsx
  2. Ponudu za kupnju vozila u pdf formatu.
  3. Tehničke karakteristike vozila, to može biti i katalog u pdf formatu, ali mora biti vidljiva kategorija vozila (M1, M2, N1, N2,…), vrsta pogona (električni), snaga motora, emisija CO2 (nula u vašem slučaju).
  4. Potvrdu porezne o podmirenju obveza ne stariju od 30 dana.
  5. Izjavu porezne hoće li se ili neće PDV u računu koristiti kao pretporez u obračunskom razdoblju ovjerenu potpisom i PEČATOM (onim ukinutim prije nekoliko godina, niste ga bacili zar ne?). Ovdje možete skinuti izjavu: http://www.fzoeu.hr/docs/izjave_elektricna_vozila_pravne_osobe_v4.xls

Sve to skupa ćete uploadati na server kad krenu prijave, a osim tih gore navedenih dokumenata ćete popunjavati i osnovne podatke o prijavi na stranicama fonda.

Detaljan poziv možete pročitati u ovom dokumentu:
http://www.fzoeu.hr/docs/javni_poziv_elektricna_vozila_pravne_osobe_v1.pdf

Iznos poticaja iznosi 70.000 kn za fizičke osobe te 70.000 kn do 400.000 kn za pravne osobe, a vozilo/a je potrebno kupiti do kraja godine ili ako ostane dovoljno novaca u fondu, u roku od 12 mjeseci od predaje prijave.

Ukoliko trebate pomoć oko prijave na poticaje ili pri nabavci vozila, učlanite se u udrugu Strujni krug na https://www.www.strujnikrug.hr/#apply. Udruga je za svoje članove osigurala i posebne popuste za kupnju električnih vozila, te povoljne leasinge kod hrvatskih leasing kuća.

Newsletter

Značajni popusti i pogodnosti, svježe vijesti i korisne informacije. Jedan klik je dovoljan za upis ili ispis s newsletter liste.

Razmišljate li o kupnji električnog vozila?

Ako želite možete nam ostaviti svoju email adresu pa ćemo vas obavijestiti o popustima za kupnju EV za naše članove:

Ako želite možete nam ostaviti svoju email adresu pa ćemo vas obavijestiti o pogodnostima za vlasnike električnih vozila:

Scroll to Top