fbpx

Konačno je stigla i službena statistika prodaje novih električnih automobila za 2021. godinu u kojoj smo zabilježili porast prodaje novih EV od čak 154 posto u odnosu na prethodnu 2020. godinu. Tijekom 2021. godine prodano je 1.436 novih električnih vozila, što zajedno s postojećim EV-ovima i uvozom rabljenih čini brojku od ukupno 3.054 registrirana električna vozila prema statistici CVH.

Renault Twingo E-Tech očekivano je bio najprodavaniji električni automobil u Hrvatskoj s ukupno prodanih 444 primjeraka, a slijede ga Tesla Model 3 s 219 primjeraka i Hyundai Kona Electric s 94. U TOP 10 najprodavanijih novih električnih vozila ušli su i Škoda Enyaq (90 p.p.), Volkswagen ID.3 (79 p.p.), Volkswagen ID.4 (72 p.p.), Dacia Spring Electric (63 p.p.), Renault Kangoo Z.E. (53 p.p.), Audi Q4 e-tron (29 p.p.) i Škoda Citigo iV s 27 prodanih primjeraka.

Prema statistici Centra za vozila Hrvatske moguće je zaključiti i da je uvezeno oko 340 rabljenih električnih vozila pa sveukupni rast potpuno električne flote u Hrvatskoj iznosi čak 127 posto.

Detaljnu statistiku prodaje električnih vozila u Hrvatskoj možete vidjeti u sljedećoj tablici:

Newsletter

Značajni popusti i pogodnosti, svježe vijesti i korisne informacije. Jedan klik je dovoljan za upis ili ispis s newsletter liste.

Razmišljate li o kupnji električnog vozila?

Ako želite možete nam ostaviti svoju email adresu pa ćemo vas obavijestiti o popustima za kupnju EV za naše članove:

Ako želite možete nam ostaviti svoju email adresu pa ćemo vas obavijestiti o pogodnostima za vlasnike električnih vozila:

Scroll to Top