fbpx

Subvencije FZOEU-a veliki su faktor brojnim hrvatskim kupcima pri kupovini električnih vozila. No s obzirom na to da država ne osigurava dovoljno sredstava da bi ti poticaji trajali tijekom cijele godine ili barem nekoliko mjeseci, mnogi kupci nažalost ostaju razočarani jer nisu dobili spomenute subvencije ili u tom trenutku nisu bili spremni za kupovinu novog vozila.

Međutim, partner naše udruge pronašao je način kako kupiti novo električno vozilo u Njemačkoj uz njihove BAFA poticaje od 9.000 eura te je spreman pomoći i svim članovima Strujnog kruga koji isto žele ostvariti. Postupak nije jednostavan i svakako je potrebno strpljenje, ali kao i uz hrvatske poticaje, na ovaj način je moguće ostvariti značajne uštede.

Za početak bitno je objasniti postupak. Naime, hrvatski građani bez tamošnjeg boravka ne mogu dobiti poticaje u Njemačkoj, ali prednost BAFA poticaja je da se subvencionirano električno vozilo može prodati već nakon 6 mjeseci. Stoga je naš partner ostvario suradnju s njemačkim trgovcima automobila koji za njega nabavljaju željeno električno vozilo, čuvaju ga tijekom šest mjeseci zabrane prodaje te potom pokreću postupak izvoza prema Hrvatskoj.

Smart EQ kupljen uz BAFA poticaje

Partner udruge je na taj način kupio novi Smart EQ te zapravo uz njemačke cijene i BAFA poticaje ostvario još značajne uštede. Cijena novog Smarta sa željenom opremom u Njemačkoj iznosila je 21.940 EUR s uračunatih 19% njemačkog PDV-a, a identični takav primjerak hrvatski zastupnik ponudio mu je za 26.000 EUR s uračunatim PDV-om.

Kada se od navedenih cijena odbiju poticaji, računica je poprilično jasna. Hrvatski primjerak Smarta koštao bi 16.700 eura, a njemački primjerak Smarta koštao je oko 13 tisuća eura. Jedina „mana“ ovog postupka je što je vozilo potrebno čekati šest mjeseci nakon isporuke iz prodajnog salona te je naknadno potrebno platiti još oko 500 eura za trošak transporta.

Spomenuti Smart je službeno kupljen u Njemačkoj u listopadu prošle godine te već tijekom sljedećeg mjeseca stiže u Hrvatsku. S obzirom na to da je partner udruge dogovorio s njemačkim trgovcem da se njegov Smart u međuvremenu koristi kao demo-vozilo, on je u samom startu uštedio i više od 3.200 eura, a velika je prednost i da taj Smart odmah može biti i prodan.

Smart EQ kupljen uz BAFA poticaje

Njemačka do 2025. godine namjerava dodijeliti preko 4 milijarde eura poticaja, osim ako se u međuvremenu ne iscrpi Fond, pa je ovakva ponuda vrlo poželjna za velik broj kupaca. Stoga ako ste zainteresirani za kupovinu novog električnog vozila s cijenom do 40 tisuća eura, svakako nam se javite kako bismo Vas povezali s našim partnerom.

No svakako uzmite u obzir i da se spominje da njemački BAFA poticaji u iznosu od 9.000 eura vrijede još samo do 31. prosinca 2022. te da postoje glasine o mogućem produljenju 6-mjesečnog roka “držanja” pa bi ovu akciju bilo poželjno iskoristiti čim prije. Partner udruge Digitalne platforme rado će Vam pomoći u pronalasku vašeg željenog električnog automobila.

Na sljedećoj poveznici možete provjeriti detaljnu ponudu našega partnera Digitalne platforme.

Newsletter

Značajni popusti i pogodnosti, svježe vijesti i korisne informacije. Jedan klik je dovoljan za upis ili ispis s newsletter liste.

Razmišljate li o kupnji električnog vozila?

Ako želite možete nam ostaviti svoju email adresu pa ćemo vas obavijestiti o popustima za kupnju EV za naše članove:

Ako želite možete nam ostaviti svoju email adresu pa ćemo vas obavijestiti o pogodnostima za vlasnike električnih vozila:

Scroll to Top